اطلاعات خریداران در بورس محرمانه است

رییس اداره بازار فرآورده‌های هیدروکربوری بورس انرژی با اشاره به محرمانه بودن اطلاعات گفت:بورس اگرچه ادعای شفافیت دارد، اما اطلاعات خریداران محرمانه است و نمی‌توان براساس اسم خریدار، شرکت را تحریم کرد.
کد خبر : ۹۱۸۵۴
بورس تهران

به گزارش ایبِنا به نقل از فارس، امیر صالحی فر در میزگرد بررسی تشکیل بورس نفت درباره زیرساخت های بورس در کشور گفت: من گمان می‌کنم خلط مبحث رخ داده است که گفته می شود عرضه نفت در بورس در تجربه‌های قبلی با شکست روبرو شده است. بورس نفت از سال ۱۳۹۱ پا گرفت.


این مقام ادامه داد: عرضه‌ها در این دوران داخلی و برای مصارف شرکت‌های داخل بود، لذا عرضه نفت خام صادراتی نداشتیم که شکست داشته باشیم. در سال ۱۳۹۳ هم شکستی درباره صورت نگرفت. بلکه پیشنهادی مطرح شد که عرضه نفت خام متوقف و به سمت عرضه میعانات گازی شیفت پیدا کرد که تا امروز هم ادامه دارد.


وی افزود: ما در بورس از سال ۱۳۹۱ تا امروز محموله‌های مختلفی برای عرضه داشتیم، از سی هزار تن تا ۱۵۰ هزار تن. این موارد با موفقیت انجام شده و لذا از بعد زیرساخت مشکلی وجود ندارد. در مورد عرضه نفت فیزیکی نفت هم می توان به بورس دبی اشاره کرد که نفت خام شرکت ملی عراق و نفت خام عمان را عرضه می‌کند. نکته اینجا است که توجه به بازار کاغذی در بورس انرژی ایران، نباید ما زا عرضه فیزیکی نفت خام غافل کند.


صالحی فر با اشاره به محرمانه بودن اطلاعات خریداران خاطر نشان کرد: بورس اگرچه ادعای شفافیت دارد اما اطلاعات خریداران محرمانه است و لذا نمی توان براساس اسم خریدار، آن شرکت را تحریم کرد. در بحث کیفیت کالا هم لازم است گفته شود، قبل از عرضه کالا تمام مواد تکنیکی آن در قالبی تحت عنوان امید نامه اطلاع رسانی می شود. براین اساس بورس انرژی می تواند به وزارت نفت در فروش نفت مانند یک ابزار کمک کننده باشند اما قرار نیست جایگزین شرکت نفت شود. بورس فقط یکی از روش‌های فروش است.


رییس اداره بازار فرآورده‌های هیدروکربوری بورس انرژی گفت: نباید نگران این بود که قیمت پایین نفت در بورس موجب اعتراض مشتری‌های سنتی این شرکت می‌شود، زیرا قیمت پایه را عرضه کننده مشخص می‌کند. خریداران هم براساس قیمت با هم رقابت می‌کنند و لذا کاهش قیمتی رخ نمی‌دهد که موجب اعتراض مشتری‌ها دیگر شود.


وی در مورد شرط ورود مشتری‌ها به بورس اظهار داشت: اگر وزارت نفت شرط بگذارد، حجم قابل خرید برای هرخریدار، عرضه کننده متناسب با قابلیتهای آن خریدارها، حجم را مشخص می‌کند. در زمینه سازوکار تسویه پرداخت هم به دلیل مقررات در بورس، شرط ورود پیش پرداخت است که ۱۰ درصد است. این فرایند شفاف است و با هماهنگی شرکت نفت می توان این را روی کاغذ آورد.


ارسال‌ نظر